klik om zoom in te schakelen
loading...
We hebben geen resultaten gevonden
open kaart
Uitzicht roadmap Satelliet Hybride Terrein Mijn locatie Volledig scherm Vorige volgende
Uw zoekresultaten

Steeds meer auto’s gaan in vlammen op.

Gepost door o.aslan op 19 oktober 2017
0

In de eerste negen maanden van dit jaar registreerde het Centrum voor Verzekeringsstatistiek 2.808 autobranden. Dat is ruim 3% meer dan in dezelfde periode in 2016 en het hoogste aantal sinds 2013. Vooral in Noord-Brabant en Zuid-Holland vonden al veel autobranden plaats.

Steeds meer auto’s gaan in vlammen op

De cijfers liggen zelfs nog hoger laat het Verbond van Verzekeraars weten. In de statistieken zijn alleen de voertuigen meegenomen die (beperkt) casco zijn verzekerd; branden in WA-verzekerde auto’s zijn niet geregistreerd. Het Verbond schat de kosten van autobranden op tientallen miljoenen euro’s per jaar, gebaseerd op een gemiddelde van € 10.000 per wagen die in vlammen opgaat.

Noord-Brabant koploper

In Noord-Brabant gingen dit jaar al 506 auto’s in vlammen op. De provincie heeft daarmee de twijfelachtige eer koploper te zijn, gevolgd door Zuid-Holland met 463 autobranden. In Zeeland (58) en Flevoland (63) zagen de minste autobezitters hun vierwieler afbranden. In vier provincies nam het aantal branden af ten opzichte van 2016. Bestuurders in Limburg, Overijssel, Utrecht en Zeeland kunnen iets geruster slapen dan vorig jaar.

Bron: verzekeringsnieuws.nl

Vergelijk aanbiedingen